Basische lichaamsverzorging

Voor een gezonde huid

Een basische lichaamsverzorging is essentieel voor een gezonde huid. Slechts enkelen mensen zijn zich hiervan bewust. Allerlei huidaandoeningen kunnen vaak hersteld worden door de verzorging met basische huidproducten. Denk maar aan basisch badzout, een basische scrub of crème.

De zure afvalstoffen die ons lichaam bevat, verdwijnen vaak via de huid. In de afgelopen jaren krijgen steeds meer mensen te maken met verzuring. Daardoor wordt het vernieuwingsproces van onze huid verstoord. Nieuwe huidcellen worden aangemaakt, maar sterven te snel terug af. Onze huid verzuurd wat zorgt voor een droge of vette huid. Allerlei huidklachten zijn het gevolg hiervan.

Daarom raden wij je het basisch badzout van Alvito aan. Het badzout verhoogt de pH waarde van water tot 8,5. Dankzij deze pH waarde, hersteld onze huid veel sneller dan gewoonlijk. Het zout ontspant ons lichaam en onze geest tijdens het soms drukke, dagelijkse leven. Mensen met een goede gezondheid hebben een huidoppervlak met pH waarde rond de 5,5. Personen met een verzuurd lichaam hebben een veel mindere waarde, wat voor huidklachten kan zorgen.

Om dit te voorkomen, gebruikt men best basische huidverzorgingsproducten. In tegenstelling tot andere verzorgingsproducten, bevatten deze een optimale zuurgraad. (tussen de 7,5 en 8,5). Het is belangrijk om onze huid voortdurend gezond te houden. Een ideale aanvulling voor een dagelijkse, basische reiniging zijn is de douchegel van Alvito.

Deze basische douchegel biedt een consistente reiniging van de huid. De natuurlijke functie van de huid wordt optimaal ondersteund door de basisreiniging en latere verzorging kan worden aangevuld volgens individuele behoeften.