Basisch badzout

Basisch mineraalzout

Het nemen van basische baden helpt ons lichaam met het afvoeren van zuren afvalstoffen in onze huid. Door toevoeging van basisch badzout, verhoogt ons badwater tot een pH waarde van 8,5. Zure afvalstoffen worden via de huid van binnen naar buiten afgevoerd. Deze worden geneutraliseerd waardoor de regulerende werking van de talgklier herstelt.

Wanneer het zuur-base evenwicht van onze huid is verstoord, kunnen allerlei huidaandoeningen zich voordoen. Denk maar aan een droge of zelfs een te vette huid. Een basische huidverzorging met badzout is de ideale behandeling om het verstoorde evenwicht te herstellen. Zelfs wanneer je last hebt van kalknagels, geeft het nemen van een basisch voetbad een effectief resultaat.

Laat de dagelijkse stress achter u en bevorder je innerlijke balans en generatie. Basische lichaamsverzorging betekent bewust tijd maken voor jezelf. Een bad met badzout zorgt voor een harmonische balans van lichaam en geest. Het zorgt ook voor rust en nieuwe energie.

Badzout is ook goed voor de verzorging van moeder en kind. Tijdens een zwangerschap moet een aanstaande moeder hoge eisen stellen aan het lichaam. De huid wordt meer belast en heeft daardoor extra ondersteuning nodig. Daarom is het aan te raden om op regelmatige tijdstip een ontspannende rustpauze te nemen. Dit kan in een basisch bad terwijl de baby slaapt.

Voor ‘s nachts kunnen we basische kousen aanbevelen. Voor een optimaal succes adviseren wij een bad van tenminste 30 minuten. Zorg er steeds voor dat het water op lichaamstemperatuur is. Een temperatuur van water, warmer dan je lichaamstemperatuur maakt je huid extra droog.

Basisch badzout bestellen